Vakantiehuizen voor de feestdagen

Alles wat je moet weten over het huren van een camper in Portugal

Ben je van plan om Portugal te verkennen en geniet je van de vrijheid van reizen? Dan is het huren van een camper de perfecte keuze! Met een camper kun je letterlijk overal naartoe reizen en op elk moment van adembenemende landschappen genieten. Maar voordat je op pad gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten over het huren van een camper in Portugal. Lees verder voor een overzicht van wat je moet weten voordat je gaat.

1. Kies de juiste camper

Voordat je begint met het plannen van je reis, moet je eerst de juiste camper kiezen. Er zijn verschillende soorten campers beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende reisdoeleinden. De grootte van de camper, de faciliteiten aan boord en de rijervaring┬ávari├źren van camper tot camper. Zorg ervoor dat je een camper kiest die past bij jouw behoeften en het aantal mensen waarmee je reist.

2. Wegenbelasting en tol

Vergeet niet dat je ook de wegenbelasting en tol moet betalen als je met je camper door Portugal rijdt. De meeste campers vallen onder de tolklasse 2, wat betekent dat de tol hoger kan zijn dan normale auto's. Zorg ervoor dat je van tevoren de tolheffingstarieven controleert en rekening houdt met de kosten bij het plannen van je reis. Het kan ook handig zijn om een elektronische tolkaart te kopen, zodat je niet steeds contant geld nodig hebt.

3. Campingplaatsen

Portugal is een populaire bestemming voor kamperen en er zijn tal van campings die geschikt zijn voor campers. Deze campings bieden meestal faciliteiten zoals douches, toiletten, stroom en wateraansluitingen. Sommige campings bevinden zich ook op ideale locaties dicht bij de stranden of andere attracties. Vooraf reserveren is echter aan te raden, vooral tijdens het hoogseizoen.

4. Rijden in Portugal

Als je voor het eerst rijdt in Portugal, dan is het belangrijk om te weten dat de Portugese rijstijl soms verschilt van wat je misschien gewend bent. De snelwegen zijn over het algemeen goed onderhouden, maar op sommige plaatsen is de infrastructuur minder goed. Wees voorbereid op smalle weggetjes en haarspeldbochten als je een kleinere camper hebt. Wees bovendien op de hoogte van de Portugese verkeersregels, waaronder het dragen van veiligheidsgordels en het niet gebruiken van mobiele telefoons tijdens het rijden.

5. Extra tips

Tot slot nog een paar extra tips voordat je op pad gaat. Vergeet niet om een simpele EHBO-kit bij je te hebben en om voldoende brandstof in de camper te hebben. Als je van plan bent om off-road te gaan, controleer dan eerst of de camper geschikt is voor dat soort terrein. Als je niet bekend bent met de taal, dan kan het handig zijn om een aantal basiswoorden te leren zodat je jezelf begrijpbaar kunt maken.

Conclusie

Een camper huren in Portugal is ideaal voor degenen die vrij willen reizen en alles willen verkennen wat dit prachtige land te bieden heeft. Voordat je op weg gaat, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent en weet wat je kunt verwachten. We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en wensen je veel plezier op je reis!

Bron: https://camperseuropa.nl/

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 3.500 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300