Vakantiehuizen voor de feestdagen

Een vakantiehuis met je hond: is dat mogelijk?

Ben jij ook zo'n hondenliefhebber en wil je je trouwe viervoeter graag meenemen op vakantie? Dan vraag je je vast af of het mogelijk is om een vakantiehuis te huren waar je hond ook welkom is. Het goede nieuws is dat er steeds meer accommodaties zijn waar huisdieren zijn toegestaan. Maar waar moet je op letten als je een vakantiehuis met je hond wil boeken? In dit artikel geef ik je tips en advies over het vinden van de perfecte vakantiewoning voor jou en je hond.

1. Kies de juiste locatie

Niet alle vakantiehuizen zijn even geschikt voor honden. Zo is het bijvoorbeeld handig om te kiezen voor een vakantiehuis dat zich op een rustige plek bevindt, waar je hond zich veilig voelt en niet gestoord wordt door te veel prikkels. Ook is het handig als er in de buurt mooie wandelroutes zijn waar je hond lekker kan rennen en spelen. Kijk daarom goed naar de omgeving van het vakantiehuis voordat je boekt.

2. Check de voorzieningen

Niet alle vakantiehuizen zijn even goed uitgerust voor huisdieren. Kijk daarom goed of het vakantiehuis beschikt over voorzieningen zoals een omheinde tuin, een bench of een eigen ingang. Hiermee voorkom je dat je hond ontsnapt of schade aanricht in het huis. Ook is het handig om te kijken of het vakantiehuis in de buurt van dierenartsen en winkels voor dierenvoeding en accessoires is gelegen.

3. Lees de huisregels

Elk vakantiehuis heeft eigen huisregels en deze kunnen ook verschillen bij huizen waarin huisdieren zijn toegestaan. Sommige verhuurders hanteren speciale huisregels voor huisdieren en rekenen bijvoorbeeld extra schoonmaakkosten. Dit is iets om rekening mee te houden bij het boeken van een vakantiehuis. Lees daarom altijd goed de huisregels voordat je gaat boeken

4. Bereid je hond goed voor

Als je naar een vakantiehuis in zeeland met je hond wilt is het belangrijk om hem er goed op voor te bereiden. Zorg bijvoorbeeld dat je hond goed luistert en niet uitbreekt als hij los loopt. Ook is het verstandig om te kijken of je hond wel tegen reizen kan en zijn medische zaken op orde zijn voordat je boekt. Zo kan je vakantie met je hond onvergetelijk worden en zich afspelen zonder stressmomenten..

5. Biedt je hond een leuk verblijf

Om je hond ook een leuke vakantie te bieden, neem je zijn favoriete speeltjes, hondenvoeding en andere benodigdheden mee. Een extra kussen of deken kan zorgen voor een comfortabeler verblijf voor de hond en voor de eigenaar van het vakantiehuis is het prettig als het huisdier zo min mogelijk sporen achterlaat. Denk dus aan bijvoorbeeld hair-grooming middelen waardoor het schoonmaken makkelijker wordt.

Zorgeloos en ontspannen

Een vakantiehuis met je hond boeken is zeker mogelijk, maar het vereist wel wat voorbereiding. Kies de juiste locatie, check altijd de voorzieningen en lees goed de huisregels voordat je gaat boeken. Zorg er ook voor dat je hond goed voorbereid op reis gaat en dat je zijn favoriete spullen meeneemt. Zo kun je samen genieten van een ontspannen vakantie en hoef je je geen zorgen te maken over je trouwe viervoeter.

Kijk voor meer informatie op: Toffeplekken

Veel plezier!

 

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 3.500 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300